Kıbrıs’ta Yatırım Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Buradan aklınızdaki sorularınıza hızlı yanıt bulabilirsiniz.

Edinilecek mülkün seçimi ve satıcı firma ile fiyat üzerinde anlaşmaya varılmasının ardından, alıcı ile satıcı arasında satış bedeli, ödeme ve teslim koşulları ile gayrimenkulün özelliklerini içeren bir satış sözleşmesi imzalanır.

KKTC vatandaşı olmayanların Kuzey Kıbrıs’ta gayrimenkul satın alabilmeleri için KKTC Devletinden “Gayrimenkul Alım İzni” almaları gerekmektedir. Bu prosedürün tamamlanması 3-6 ay sürer.

Gayrimenkul satın alırken sadece alıcının kimliği veya pasaportu gereklidir.

Kuzey Kıbrıs’ta gayrimenkul sahibi olmak size orada yaşama hakkı vermez, ancak oturma hakkını elde etmek istiyorsanız size bir avantaj sağlar. Gayrimenkul sahibi, yasal bir sorunu olmayan ve gelirlerini doğrulayabilen yabancı uyruklular için bir yıllık, iki yıllık ve sınırsız oturma izni almaları standart bir prosedürdür. Belirli zamanlarda oturum açmaları gerekmez.

Evet. Kuzey Kıbrıs’ın mevzuatına uygun verilmiş vekaletname ile alınabilir.

Evet, eğer alacağınız gayrimenkul krediye uygun ise ekspertiz değerinin bankaca belirlediği oranlarda kredi alabilirsiniz. Türkiye’deki gelirinizin beyanı ile aldığınız gayrimenkulü ipotek vererek kredi alabiliyorsunuz.

Gerekli hukuki süreci avukatla yürütmeleri en sağlıklı şekildir. Sözleşme aşamasında, yabancı uyruklu müşterilerimize, emlak alma izinlerini sorunsuz ve hızlı bir şekilde çözümlemeleri adına, birlikte çalıştığımız avukatlar ile çalışmalarını tavsiye etmekteyiz. Anlaşmadan itibaren, iki tarafın da sözleşmede yazan hükümlere uyması gerekmektedir.

Kuzey Kıbrıs son yıllarda konut fırsatlarıyla gündeme gelirken, bu güzel adanın bazı bölgelerinde konut almak biraz daha fazla avantaj sunar. Bu açıdan da Gaziveren, Gazimağusa (Long Beach, İskele) ve Esentepe bölgeleri hem yatırım amaçlı hem de lokasyon olarak en iyi tercihler arasında öne çıkmaktadır.

Türk Koçan: 1974’ten önce Kıbrıslı Türklerin veya yabancı uyrukluların sahip olduğu ev, mülk ve işyerlerine verilen addır.

Eşdeğer Koçan: 1974 yılında Güney Kıbrıs’taki evlerini terk etmek zorunda kalan ve Kuzey Kıbrıs’a yerleşen Kıbrıslı Türklere, Kıbrıs Rum Kesimi’nde bıraktıkları evleri karşılığında KKTC devleti tarafından Rum tarafında bıraktıkları evlerinin eşdeğeri gayrimenkul verilmiştir. “Eşit” gayrimenkul satın alan Kıbrıslı Türkler, adanın Rum kesimindeki topraklarından vazgeçtiklerini ve KKTC devletinden “eşdeğer” gayrimenkullerinin tapusunu aldıklarını iddia eden belgeler imzalamışlardır. Muadili gayrimenkuller güvenli kabul edilmekte olup, her türlü alım ve satım yapılabilmektedir.

Tahsis Koçan: KKTC vatandaşlarına veya 1974’ten sonra Türkiye’den göç edenlere KKTC devletinin askeri zaferine ödül olarak verilen, ülkeye yerleşmelerine ve hayatlarını sürdürmelerine olanak sağlayan gayrimenkul taslaklarıdır. Bu tapular KKTC hükümeti tarafından garanti edilmektedir ve sahipleri gayrimenkulün tam mülkiyetine sahiptir.

Kuzey Kıbrıs’ta dünyaca kabul görmüş bankalar, Türkiye bankaları ve Türkiye üzerinden çalışan yerel KKTC bankaları mevcuttur. ING Bank, Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası, TC Ziraat Bankası, Faisal İslam Bankası, Türkiye Ekonomi Bankası, TC Halk Bankası, Limasol Türk Bankası, Türk Bankası, Creditwest vb. daha birçok banka ile Kuzey Kıbrıs’a para aktarmak mümkündür ve güvenlidir. Ekonomik olarak Kuzey Kıbrıs’ta herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır.

Hala bir sorunuz mu var?

Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişim kurun

Bugün İletişime Geçin